Szűrés

ELÉRHETŐSÉGEINK

Email: info@onlineautoo.hu

Telefonos ügyfélszolgálat minden hétköznap H-P 10 órától 17 óráig várja hívásaikat!

Tel: +36205080231







FACEBOOK

 

 

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

TOP termékek

Kipufogóvégek

Kipufogóvég zárja le az autó egész kipufogórendszerét. Számos feladatot tölt be, bár látszólag szinte kizárólag esztétikai szerepe van, mivel rendszerint csillog és villog, azért fontos tuning eleme is lehet.

A kipufogóvég szerepe

A kipufogóvég elsősorban arra szolgál, hogy – mint annak utolsó eleme - lezárja az egész kipufogó csőrendszerét. Mindezt esztétikusan, az autó jellegéhez és az adott modellhez igazodva, hiszen gyakran csak a ez látszik ki az autó alól. Ennél azonban fontosabb alkatrész, mivel nem elég hogy szép, de az előtte lévő elemekkel együtt maga is szerepet játszik abban, milyen hangerővel és milyen hangminőségben távozik az autó alól az égéstermék. Mivel a kipufogógázok még itt is magas hőmérsékletűek, bírnia kell az ezzel járó igénybevételt, továbbá azt a vegyi megterhelést, ami a gázokban található agresszív anyagok és a levegő, de főleg a víz találkozásakor éri.

Felszerelése

A kipufogóvég általában minden új autóra fel van szerelve, mégpedig vagy valamilyen oldható kötéssel, vagy pedig hegesztéssel. Ebből adódik, hogy új kipufogóvéget is ezzel a két módszerrel lehet felerősíteni. A nálunk vásárolható kipufogóvégek úgy nevezett univerzálisak, amelyeket szinte minden autóhoz használni lehet. Valamennyi hő- és vegyszereket jól tűrő anyagból, acélból, krómozott acélból készül. Közkedvelt a kipufogó tuningolása és ez gyakori kipufogóvégeknél is, ahol az autósok és a szerelők fantáziájának semmi sem szab gátat.

Tovább